Het boek over twee guitige, maar zeer lieve teckels: Freubltje en Dribbel is uitgekomen. Besteld u dit boek dan komt een deel van de opbrengst ten goede aan onze dierenambulance!!! Leuk voor volwassenen en kinderen. Duik in de wereld van deze twee teckels. U zult genieten van hun belevenissen. De auteur van dit boek, Liese, heeft hieronder een beschrijving gegeven én de plek waar u het boek kunt bestellen. Veel leesplezier.

Het leven van Freubltje en Dribbel

Hoe mijn teckels denken, doen en dollen.

Dat is de titel van mijn boek geworden. Een boek waar ik enkele jaren aan heb gewerkt, deels om mijn verleden te verwerken. Een verleden waarin ik enorm ben beschadigd, heel weinig vertrouwen had in mensen. Met hulp wat ik heb gezocht ben ik uit een diep dal geklommen, ik hoef niet meer door iedereen aardig gevonden te worden, zeg voortaan NEE wat ontzettend belangrijk is, daarmee geef ik nu ook mijn grenzen aan. Wanneer mensen uit mijn nabijheid zeggen, ’goh Liese jij bent wel veranderd’, krijgt men als antwoord, ‘nee ik ben niet veranderd, ik ben gestopt met anderen het naar de zin te maken’, dat is het verschil. Sommige mensen accepteren niet dat je nee zegt, worden boos, vinden je niet meer aardig en contacten worden minder of stoppen helemaal. Nu denk ik, dat is jammer maar zeker niet het einde van de wereld. Het leven is net een trein, bij elk station stapt iemand in of uit en heel weinig mensen blijven de hele rit zitten. Maar de mensen die blijven zitten die kun je, tot je vrienden rekenen. We hebben allemaal verschillende gedachten in ons hoofd, die noem je modi je hebt het blije kind modi, de kritische , de beschermer, het boze kind, het gekwetste kind en de gezonde volwassenen. Bij elk mens komen deze modi weleens naar boven. Dat is ook heel normaal .Van mijn teckels krijg ik oprechte vriendschap, ik praat tegen ze en vertel ze heel veel. Zij luisteren, houden onbeperkt van me, zijn altijd blij, geven mij troost, kijken mij aan of ze willen zeggen ‘wij zijn bij je, het komt goed.’ Daar is ook mijn boek mee begonnen de liefde tussen mijn teckels en mij is onvoorwaardelijk. Wanneer ik tegen hun praat, zie je ze ook denken, dat ben ik gaan invullen, waardoor je hele leuke situaties krijgt. Freubltje is meer de gezonde volwassen, Dribbel het blije of boze kind die ik een eigen taaltje heb gegeven. Het zijn leuke avonturen geworden, sommige toveren een glimlach op u gezicht of u zal hardop lachen, maar ook serieuze verhaaltjes komen erin voor, misschien herkent u er wel iets van uw eigen viervoeter in. Toen ik mijn manuscript had ingeleverd vond ik het enorm spannend. Ik werd uitgenodigd bij de uitgever en daar kreeg ik een fantastische beoordeling. Doordat ik een groot deel van mijn leven te horen had gekregen ‘je bent niks, je kunt niks en je zal ook nooit iets worden was deze beoordeling dan ook een warm bad. Heel even heb ik naar boven gekeken en gedacht, dit heb ik toch maar mooi gepresenteerd en ben super trots op mezelf. Ik wil de beoordeling die ik kreeg van de uitgever, graag met u delen.

Beoordeling
In jouw vrolijke boek neem je ons mee in het perspectief van jouw twee teckels die zich direct in het hart van de lezer vestigen dankzij hun pakkende karakter. De eigenwijze natuur van dit ras heb jij op een humoristische, treffende wijze op papier gezet. Door zo invulling te geven aan de gedachten van jouw honden, heb je een avontuur gecreëerd dat een waar feest is om te lezen. Daarbij is het knap hoe jij de persoonlijkheid van de dieren onder woorden hebt weten te brengen en hen zelfs van een eigen taal hebt voorzien. De formulering hiervan mag iets meer worden aangescherpt, maar hiermee zal je de lezer nog sterker meenemen in de aandoenlijke belevingswereld van de leuke Freubl en Dribbel. Zo bied jij hondenliefhebbers een aangename ontsnapping aan het dagelijks leven en laat jij hen fantaseren over wat er in het hoofd van hun eigen trouwe viervoeter omgaat.

Trots, het boek is klaar. Freubltje en Dribbel hebben er een goed doel aan vast gemaakt. We geven met elk verkocht boek een gedeelte aan de dierenambulance. Deze mensen doen zoveel voor dieren en worden vaak vergeten. Ze zijn grotendeels afhankelijk van donaties en daar willen wij ze graag bij helpen. Wanneer u een boek koopt helpt u indirect mee om meer voor dieren te kunnen betekenen. Alvast bedankt namen Freubltje, Dribbel en mij. Wij wensen u veel leesplezier.

Het boek is te bestellen bij Boekscout.

Genre: Dieren

Illustraties: ja

Omvang: 16 x 24 cm

ISBN: 978-94-638-9399-2

Aantal pagina’s: 180

Prijs: € 21,50

incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België